Molins de vent sense pales

Una nova proposta, que podria ser el futur de l’energia eòlica, són els molins de vent sense pales. Quan es posa un element vertical estret i llarg a l’aire lliure, aquest element oscil·la a causa del vent. Això és un problema en algunes estructures, xemeneies, etc.

Ara l’empresa Vortex Bladeless està treballant en uns generadors eòlics que consisteixen en un tub vertical que oscil·la a causa del vent de forma que no només no evita els remolins que causen la vibració sinó que n’afavoreix l’aparició. Llavors un sistema de bobines i imants converteix l’oscil·lació en electricitat.

Molins sense pales

Aquest nou model d’aerogeneradors permet treballar en un rang més ampli de velocitats del vent i amb menys risc per als ocells.

Podeu llegir més informació al web de SectorElectricidad.

This entry was posted in Energies renovables. Bookmark the permalink.

Leave a Reply