La transmissió d’energia des de l’espai, una mica més a prop

Fa cosa d’un any parlàvem de la idea de posar plaques fotovoltaiques a l’espai  (on no es fa mai de nit) i captar energia que després es pugui transmetre a la terra per mitjà de microones.

Satèl·lit

La notícia ara és que, després de mesos treballant-hi, ja s’ha aconseguit transmetre energia a distància mitjançant microones. De moment, la distància no és gaire llarga ja que amb 55 metres no arribem a l’espai exterior. Tampoc s’ha aconseguit enviar massa potència, de moment 1,8 kW (no dóna ni per a una rentadora). Caldrà, doncs, seguir-hi treballant força temps per aconseguir enviar gigawatts a distàncies de milers de kilòmetres.

Podeu llegir més informació al web de Sector Electricidad.

This entry was posted in Transport i distribució d'energia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply